Гаїті загрожує епідемія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаїті загрожує епідемія

409
Рятувальники і медики з міжнародних гуманітарних місій, які намагаються надати допомогу Гаїті, котра постраждала від потужного землетрусу, побоюються поширення інфекційних захворювань, пише британська "Гардіан".
Групи рятувальників прагнуть прискорити доставку води і їжі постраждалим від землетрусу, але головною загрозою тепер стає небезпека поширення інфекційних хвороб, таких як правець, гангрена, менінгіт та кір, наголошується в повідомленні із посиланням на заяви лікарів, які працюють в Порт-о-Пренсі.
Медичні бригади розгорнули мобільні шпиталі, але вони вже переповнені. Поширення інфекції в таких умовах є першочерговою загрозою.
"Гардіан" зазначає, що і без землетрусу на Гаїті був високий відсоток хворих СНІДом, туберкульозом та малярією. В країні існує проблема харчування дітей і дитячої гігієни. "Потрібно не багато уяви, аби усвідомити, що це може стати неймовірно важкою проблемою. В населення Гаїті і так знижений імунітет до хвороб, вони вже зіткнулися з великою кількістю загроз здоров'ю", - заявив газеті медичний експерт.
Зі свого боку колишній президент США Біл Клінтон, який прибув до Гаїті як спецпосланець ООН заявив, що був "вражений тим, що жителі країни знайшло сили винести хірургічні операції вночі, без наркозу, в умовах, де для стерилізації використовувалася лише горілка".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас