Медведєв не дочекався другого туру: До України їде посол РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв не дочекався другого туру: До України їде посол РФ

Казна та Політика
3672
Президент Росії Дмитро Медведєв доручив Михайлу Зурабову розпочати виконання обов'язків Надзвичайного і Повноважного Посла РФ в Україні.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Кремля, про це Президент Росії сказав під час робочої зустрічі із Зурабовим.
"Позавчора в Україні пройшли вибори - перший тур. Я сподіваюся, що в результаті остаточного підбиття підсумків в Україні виникне дієздатна ефективна влада, налаштована на розвиток конструктивних, дружніх і всебічних відносин із Російською Федерацією. Я вважаю, що вам слід розпочати виконання обов'язків посла в Україні і прагнути внести максимальний вклад до зміцнення дружнього характеру відносин між нашими країнами", - сказав Медведєв.
Він також повідомив, що підписав указ про призначення Зурабова Спеціальним представником Президента РФ із розвитку торговельно-економічних зв'язків з Україною.
"Цей документ набуває чинності з моменту підписання, так що у вас тепер два статуси - посольський і спецпредставницький. З цими двома статусами, я сподіваюся, Ви зможете налагодити всебічні зв'язки і з новим керівництвом України, і з політичними елітами, і з представниками громадськості", - підкреслив Президент Росії.
Як повідомляв УНІАН, указ про призначення Зурабова послом РФ в Україні Президент Росії Дмитро Медведєв підписав 5 серпня.
Разом з тим 11 серпня Медведєв направив відкрите послання главі Української держави Віктору Ющенку, в якому назвав політику України в роки його президентства відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і повідомив про рішення доки не направляти до України нового російського посла.
23 жовтня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сказав: "Михайло Юрійович Зурабов призначений послом РФ в Україні і готується до від'їзду до Києва. Його приїзд до Києва відбудеться, я переконаний, своєчасно".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас