В Білорусі вводиться адміністративна відповідальність за нецільове використання кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Білорусі вводиться адміністративна відповідальність за нецільове використання кредитів

Кредит&Депозит
415
В Білорусі вводиться адміністративна відповідальність за нецільове використання банківських кредитів і фальсифікацію кредитної історії. Ці норми затверджені законом від 28 грудня 2009 року № 98-З, котрий вніс зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу країни.
Зокрема за нецільове використання банківських кредитів передбачений штраф у розмірі 30-50 базових величин (1 базова величина - 35 тис. білоруських рублів, 1 долар - 2 832 білоруських рубля). За включення посадовою особою Національного банку Білорусі в кредитну історію і (або) кредитний звіт свідомо недостовірних відомостей або за надання посадовою особою банку свідомо недостовірних відомостей для включення в кредитну історію, передбачений штраф в розмірі від 20 до 50 базових величин з позбавленням права займатися певною діяльністю.
Чинне законодавство доповнене санкцією за надання банком або небанківською кредитно-фінансовою організацією пільгових умов своїм інсайдерам або працівникам. В цьому випадку штраф на юрособу може скласти до 200 базових величин.
Також до законодавства включена відповідальність банку і (або) небанківської кредитно-фінансової організації за невиконання заходів із запобігання легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом, і фінансування терористичної діяльності у вигляді штрафу в розмірі від 50 до 1 000 базових величин.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас