НБУ просить комбанки надати інформацію про судові розгляди з приводу валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить комбанки надати інформацію про судові розгляди з приводу валютних кредитів

Кредит&Депозит
1153
Національний банк України (НБУ) просить комерційні банки надати інформацію про судові розгляди з приводу валютних кредитів. Про це йдеться в телеграмі Нацбанку.
"Національний банк України просить надати до 8 лютого 2010 р. Юридичному департаменту… інформацію про кількість судових справ за 2009 рік за позовами клієнтів банків про визнання недійсними договорів про надання кредитів в іноземній валюті, а також про суми таких кредитів…" - сказано в телеграмі.
Нацбанк просить розділити інформацію по прийнятих на користь банку справах, на користь клієнта і кількість справ, що ще в процесі розгляду.
Як повідомлялося, в українських судах було прийнято низку рішень, згідно з якими укладені з банками договори на надання валютних кредитів визнавалися недійсними, оскільки єдиним засобом платежу в Україні може бути лише національна грошова одиниця - гривня.
Вищий Господарський суд 18 листопада 2009 року скасував одну з вищезгаданих судових постанов про визнання недійсним валютного кредитного договору.
Національний банк України в своєму листі від 7 грудня 2009 р., у зв'язку із запитами банків щодо правомірності укладення кредитних договорів в іноземній валюті, роз'яснив, що уповноважені банки мають право здійснювати операції з надання кредитів в іноземній валюті на підставі банківської ліцензії і письмового дозволу на здійснення операцій з валютними цінностями, а здійснення такого виду операції не потребує індивідуального ліцензування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас