УКБС виступає за рівний доступ банків до стимулюючих кредитів НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС виступає за рівний доступ банків до стимулюючих кредитів НБУ

Кредит&Депозит
291
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) виступає за однаковий доступ банків до стимулюючих позик Національного банку України (НБУ) після запланованого внесення поправок до положення про надання кредитів центральним банком, повідомила прес-служба УКБС.
"Впровадження таких змін в положення створить нерівні конкурентні умови, оскільки переваги при отриманні стимулюючих кредитів матимуть лише великі банки", - йдеться в повідомленні.
Як відзначають в УКБС, у відповідному проекті постанови НБУ, який аналізували експерти асоціації, заплановано надання центробанком кредитів комерційним фінустановам для кредитування вітчизняних товаровиробників.
На думку УКБС, середні і малі банки переконливо довели здатність протистояти кризовим явищам, продовжуючи кредитування юридичних і фізичних осіб.
Асоціація також виступила за прийняття двох окремих положень, якими регламентуватиметься процедура надання банкам стабілізаційних і стимулюючих кредитів.
УКБС також відзначає, що стратегічне значення для відновлення економіки України мають не лише вітчизняні товаровиробники, але і підприємства інших видів економічної діяльності.
"Їх перелік затверджений постановою Кабінету міністрів України від 23 грудня 2004 року №1734. Це потрібно врахувати при визначенні порядку надання НБУ стимулюючих кредитів", - підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас