ЄС та Ірак підписали угоду про енергетичне партнерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС та Ірак підписали угоду про енергетичне партнерство

Енергетика
125
Європейський Союз та Ірак підписали стратегічну угоду про енергетичне партнерство, що стало можливим унаслідок прагнення об'єднаної Європи диверсифікувати свої джерела постачань енергоресурсів.
Угоду було підписано в понеділок. Вона послужить зміцненню енергетичної співпраці між ЄС та Іраком у низці областей, включаючи енергетичну безпеку, розробку родовищ природного газу і розвиток поновлюваних джерел енергії.
Єврокомісар з енергетики Андріс Пієбалгс у зв'язку з підписанням документа відзначив, що Ірак є ключовою ланкою в енергопостачаннях Євросоюзу. "Ця країна не лише є важливим постачальником сирої нафти для ЄС, але і стає важливим постачальником природного газу для союзу, крім того, вона буде важливим енергетичним мостом, що сполучає Середній Схід, Середземне море і ЄС", - відзначив він.
Нова угода може також зменшити залежність ЄС від російських енергоресурсів. Іракський природний газ може наповнити газопровід "Набукко", який протягнеться з Туреччини до Австрії через Болгарію, Румунію та Угорщину. В той же час Євросоюз надасть допомогу Іраку в освоєнні поновлюваних джерел енергії та вдосконаленні електросистеми країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас