МЕА: ОПЕК не потрібно буде збільшувати рівень видобутку нафти в 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА: ОПЕК не потрібно буде збільшувати рівень видобутку нафти в 2010р

Енергетика
145
Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) не потрібно буде збільшувати квоти на видобуток нафти цього року на тлі зростання виробництва газоконденсату, наводить агентство Bloomberg слова заступника виконавчого директора Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Річарда Джонса.
"Ми не чекаємо якихось значних змін в рівні виробництва ОПЕК цього року, - заявив Р.Джонс. - По-перше, виробництво нафти в країнах, що не входять до ОПЕК, зросте, хай і помірно. По-друге, набагато більше значення має істотне збільшення обсягів виробництва газоконденсату - на 800 тис. барелів на добу".
Країни, що не входять до ОПЕК, на які припадає близько 60% нафти, що видобувається в світі, в 2010 році добуватимуть близько 51,5 млн б/д, вважають в МЕА.
При цьому світовий обсяг споживання нафти буде на рівні 86,3 млн б/д, що на 1,7%, або на 1,44 млн б/д більше, ніж торік.
В грудні рівень виробництва ОПЕК в середньому складав 29,1 млн б/д, що на 75 тис. б/д більше, ніж в листопаді. Таким чином, виконання квот країнами-учасницями ОПЕК знизилося минулого місяця на 2% - до 58%.
ОПЕК на позачерговій зустрічі в Луанді 22 грудня прийняла рішення зберегти квоту на видобуток на рівні 24,845 млн барелів на добу. Під дію квот підпадають 11 держав картелю, без Іраку.
В ОПЕК, на яку припадає близько 40% світових постачань нафти, входять 12 країн: Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас