Міністри фінансів єврозони вірять в успішність заходів з подолання бюджетної кризи в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів єврозони вірять в успішність заходів з подолання бюджетної кризи в Греції

201
Країни єврозони схвалюють плани Греції зі зниження боргового тягаря і скорочення дефіциту держбюджету, які грецький міністр фінансів Георгіос Папаконстантіну подав на розгляд своїх європейських колег у понеділок увечері, пише The Wall Street Journal.
"Ми надали вельми сміливу програму фінансової консолідації і детально змалювали всі заходи, які належить зробити в 2010 році", - заявив Г.Папаконстантіну.
Та міністри фінансів єврозони попередили, що Греції треба багато зробити для подолання бюджетної кризи, яка, як побоюються експерти, може перекинутися і на інші країни регіону.
"Уряд Греції усвідомлює масштабність проблем, що стоять перед країною, - стверджує міністр фінансів Люксембурга Жан-Клод Юнкер. - Плановані заходи є кроком в правильному напрямі. Нам належить побачити, чи буде цих заходів достатньо".
Дефіцит держбюджету Греції становить 12,7% ВВП і більш ніж в 4 рази перевищує встановлений для країн єврозони поріг 3% ВВП. До кінця року влада Греції має намір скоротити бюджетний дефіцит до 8,7% ВВП за рахунок скорочення держвитрат і збільшення прибуткових статей.
На минулому тижні грецький парламент схвалив трирічний план, покликаний скоротити дефіцит бюджету з 12,7% до 2,8% ВВП, а також знизити державний борг Греції, що перевищує 113% ВВП.
"Грецький план дуже покладається на прибуткові статті, - розкритикував програму міністр фінансів Нідерландів Вутер Бос. - Він сильно залежить від одноразових заходів". Нідерландський міністр упевнений, що програмі потрібний стабільніший фундамент.
Керівництво Європейського центрального банку минулого тижня назвало абсурдним припущення про те, що Грецію можуть вигнати з єврозони через бюджетні проблеми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас