ЄЦБ припиняє операції із надання ліквідності у швейцарських франках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ припиняє операції із надання ліквідності у швейцарських франках

Валюта
348
Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Швейцарський національний банк (ЦБ Швейцарії) домовилися припинити валютні своп-операції з євро і швейцарського франка після 31 січня 2010 р., говориться в повідомленнях ЄЦБ і швейцарського Центробанку.
Як вказує ЄЦБ, рішення припинити своп-операції за поданням ліквідності в швейцарських франках строком на тиждень прийняте "на тлі зниження попиту на ці операції і поліпшення умов ринкового фінансування".
Швейцарський національний банк вказав, що останній валютний своп з Європейським центральним банком буде проведений 25 січня 2010 р. Учасники банківського сектора продовжать отримувати доступ до ліквідності в швейцарських франках через систему аукціонів репо і на міжбанківському ринку, говориться в повідомленні ЦБ Швейцарії.
Валютні своп-лінії між ЄЦБ і Швейцарським національним банком були частиною спеціальних програм надання ліквідності, організованих європейською монетарною владою у зв'язку з глобальною фінансовою кризою. Нинішнє рішення припинити операції вказаного типа ще раз свідчить про те, що ЄЦБ, як і було обіцяно, має намір поступово згортати антикризові кредитні програми. На думку глави ЄЦБ Жан-Клода Тріше, затягування з екстреними програмами може обернутись "звиканням" банків до дешевої і "гарантованої" ліквідності, що може відтягнути нормалізацію відповідних ринкових механізмів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас