Нацбанк може запровадити нові обмеження в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може запровадити нові обмеження в банках

Валюта
3674
Нацбанк України попередив банки, що в разі подальшого ігнорування як орієнтиру усередненого курсу гривні може бути встановлена гранична маржа між курсом покупки і продажу готівкової валюти.
Як говориться в телеграмі Нацбанку, встановлювати граничну маржу він має право відповідно до доручення Президента України відносно вживання заходів з метою забезпечення стабільності грошової одиниці України і банківської системи. Національний банк України, виходячи з урівноваженої донині політики, яку проводили банки на готівковому сегменті валютного ринку України, таким правом не скористався.
Також в НБУ вказали, що результати аналізу статистичної звітності про встановлені банками курси купівлі-продажу іноземних валют для проведення готівкових валютно-змінних операцій свідчать про те, що останнім часом різниця між курсами становить від 2% до 5,5%. Така ситуація провокує виникнення негативних курсових очікувань з боку громадян, що веде до зменшення довіри до банківської системи. При цьому регулятор зазначає: "Сподіваємося, що надалі з боку банків проводитиметься зважена політика, яка б забезпечила досягнення курсової стабільності в країні, а не отримання миттєвої вигоди від проведення операцій з іноземною валютою".
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас