Зміна нинішньої політики ФРС малоймовірна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміна нинішньої політики ФРС малоймовірна

Валюта
263
Федеральна резервна система (ФРС), ймовірно, збереже поточний курс кредитно-грошової політики, незважаючи на побоювання повільного економічного зростання і високого рівня безробіття в США в 2010 році.
Як пише The Wall Street Journal, керівництво ФРС на черговому засіданні Комітету з відкритих ринків (FOMC) 26-27 січня негласно визнає, що поки мало що можна зробити для забезпечення швидшого відновлення економіки США. ФРС, швидше за все, виконає свій план і завершить викуп іпотечних цінних паперів наприкінці березня, згорне програми екстреного кредитування в лютому і збереже процентні ставки біля нульової позначки найближчими місяцями.
Високий рівень безробіття залишається однією з основних проблем, яку має вирішити ФРС.
Занепокоєність регуляторів викликає також повільне відновлення ринку житла. Передбачається, що воно може застопоритися після того, як в березні американський ЦБ завершить викуп іпотечних цінних паперів. Як розраховують експерти, після припинення дії програми вартість іпотеки виросте мало, бо ФРС збереже облігації і не буде агресивно їх продавати.
Як очікується, американський ЦБ підвищить облікову ставку швидше, ніж ставку "овернайт". Облікова ставка, за якою банки позичають кошти через дисконтне вікно ФРС, традиційно перевищує ставку "овернайт"; на даний момент перша складає 0,5%, друга перебуває в діапазоні від нуля до 0,25%. В той же час чиновники Федерального резерву розглядають підвищення облікової ставки не як сигнал до загального збільшення вартості кредитування в США, але як знак того, що ЦБ відходить від політики екстреної підтримки банків.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас