Електронна версія The New York Times стане платною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронна версія The New York Times стане платною

184
Видавничий дім New York Times Company братиме плату за доступ до матеріалів, опублікованих на сайті газети The New York Times.
Про це пише New York Magazine. Офіційно ця інформація доки не підтверджена. Проте один з друзів голови ради директорів видавництва Артура Сульцбергера-молодшого повідомив, що остаточне рішення з цього питання буде прийняте найближчими днями.
Джерело в редакції газети підтвердило цю інформацію, додавши, що відповідне оголошення буде зроблено протягом найближчих тижнів. З чуток, 27 січня поточного року Apple анонсує свій інтернет-планшет, який дозволить компанії вийти на ринок електронних книг. Журналісти розраховують, що Сульцбергер офіційно оголосить про введення плати за електронну версію The New York Times незабаром після презентації пристрою. Також ЗМІ передбачають, що видавець розповість про партнерську угоду з Apple, за якою New York Times Company надаватиме контент для планшета.
Передбачається, що плату за опубліковані в інтернеті матеріали введуть не раніше весни поточного року. Головний редактор газети Біл Келлер від коментарів відмовився. Поки невідомо, яка схема оплати використовуватиметься на сайті The New York Times. Передбачається, що видавництво може закрити деякі розділи, і надавати доступ до них за підпискою. Також є вірогідність того, що читачам спочатку дозволять ознайомитись із обмеженою кількістю статей. Після того, як ліміт буде вичерпаний, їм запропонують оформити підписку.
Кілька років тому видавництво вже вводило плату за матеріали, опубліковані в Мережі. У 2005 році був запущений сервіс TimesSelect, за допомогою якого користувачі могли отримати доступ до деяких матеріалів і архіву The New York Times. Для отримання річної підписки потрібно було заплатити близько 50 доларів. У 2007 році видавці відмовилися від цієї ідеї.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас