ЄС виділить Гаїті 200 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить Гаїті 200 мільйонів євро

Казна та Політика
147
Європейський союз виділить зі свого бюджету 200 мільйонів євро, які будуть направлені на відновлення Республіки Гаїті, що постраждала від руйнівного землетрусу. Як повідомляє AFP, таке рішення було прийняте за підсумками екстреної зустрічі міністрів країн ЄС в Брюсселі.
Крім того, про намір підтримати Гаїті заявила і Франція. "Слідуючи заклику ООН, ми направимо на ліквідацію наслідків сильного землетрусу на Гаїті десять мільйонів євро", - говоритися в офіційному зверненні, підписаному міністром закордонних справ Франції Бернаром Кушнером.
За даними ООН, всього міжнародне співтовариство виділило на допомогу Гаїті 562 мільйони доларів. На острів вирушають рятувальна техніка, предмети першої необхідності, медикаменти, продукти харчування і питна вода.
Землетрус магнітудою 7 балів стався на Гаїті в ніч на 12 січня і став найбільш руйнівним в Карибському регіоні за весь час спостережень. В результаті випадку столиця республіки - Порт-о-Пренс - майже повністю виявилася зруйнованою. За оцінками місцевої влади кількість жертв землетрусу може досягати двохсот тисяч осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас