Внаслідок низки банкрутств все більше медіакомпаній США переходять під контроль банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внаслідок низки банкрутств все більше медіакомпаній США переходять під контроль банків

Казна та Політика
310
Американський медіаринок продовжує переживати наслідки найсильнішої за останні 70 років рецесії, компанії-видавці один за іншим проходять процедури банкрутства, виявляючись під контролем власних кредиторів, пише газета The Wall Street Journal.
На минулому тижні холдингова компанія Affiliated Media Inc., що володіє медіакорпорацією MediaNews Group Inc., яка випускає десятки газет на території США, досягла угоди з кредиторами про проведення спрощеної процедури банкрутства, внаслідок чого існуючі цінні папери будуть анульовані, а велика частина нових цінних паперів дістанеться групі кредиторів, очолюваній Bank of America.
За досягнутою угодою, кредитори з переважним правом вимоги зможуть обміняти боргові зобов'язання компанії на нові цінні папери. Таким чином Affiliated Media розраховує зменшити сумарний обсяг заборгованості з $930 млн до $165 млн. Власники облігацій отримають варанти на купівлю нових акцій. Як повідомили джерела, що володіють інформацією про операцію, компанія була оцінена в $200 млн.
MediaNews належать 54 щоденних газети, а також низка телерадіомовних компаній. Банкрутство MediaNews може стати вже сьомим серед найбільших медіакомпаній США за останній рік. Раніше про своє банкрутство вже оголосили Tribune, яка випускає Chicago Tribune і Los Angeles Times, а також Freedom Communications, що володіє щоденною газетою Orange County register. Видавці Journal Register Co. і Star Tribune в результаті банкрутства також перейшли у власність банків-кредиторів.
Така ж доля загрожує тепер компанії-видавцеві журналу Reader's Digest після того, як суд у справах про неспроможність міста Уайт-Плейнз, штату Нью-Йорк, прийняв план реструктуризації Reader's Digest Association Inc. В результаті реалізації цього плану група кредиторів з переважним правом вимоги, очолювана банком J.P. Morgan Chase & Co., яка свого часу позичила компанії близько $1,6 млрд, отримає весь обсяг нового розміщення акцій плюс ще $300 млн нових боргових зобов'язань. Крім того, в Reader's Digest Association залишиться близько $105 млн колишніх боргових зобов'язань. Власники облігацій загальним обсягом $600 млн отримають лише варанти.
Рішення судді порушує права значної частини кредиторів, упевнені представники групи пенсіонерів Reader's Digest Association, що володіє близько $80 млн, оскільки вони зможуть повернути лише 4 центи на кожен долар, позичений своєму колишньому працедавцеві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас