UBS більше не пропонує найбільшим в світі інвесткомпаніям доступ на внутрішній фондовий ринок КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS більше не пропонує найбільшим в світі інвесткомпаніям доступ на внутрішній фондовий ринок КНР

305
Швейцарський інвестиційний банк UBS більше не пропонує послуги з надання деяким найбільшим інвестиційним компаніям світу доступу на внутрішній фондовий ринок КНР.
UBS є однією із 86 закордонних фінансових груп, які отримали право інвестувати в цінні папери Китаю в рамках механізму інституту кваліфікованих іноземних інвесторів (QFII). В рамках цієї схеми UBS за певну плату надавав інституційним клієнтам можливість ексклюзивного використання частини своїх інвестиційних квот. Потім UBS купував або продавав акції на вимогу клієнта.
Швейцарський банк завершив цю діяльність в листопаді, через місяць після того, як Пекін заборонив "передачу або продаж" квот в рамках механізму QFII. Проте оскільки до цих пір існують розбіжності з приводу інтерпретації нових правил, інші інвестиційні банки продовжують надавати послуги з надання квот. "Це серйозна зміна в нашій бізнес-моделі, але ми вирішили, що найкраще піти на поступки і, у зв'язку з цим, було вжито найбільш термінові заходи", - говорить глава департаменту китайського фондового ринку UBS Ніколь Юн (Nicole Yuen).
Водночас банк продовжує надавати своїм клієнтам інші види послуг з доступу на фондовий ринок КНР, у тому числі і на ринок похідних інструментів, таких як сертифікати участі (participation certificates, або P-notes). UBS став першою банківською групою, якій дозволили брати участь в механізмі QFII в 2003 році.
Відтоді банк використовував квоти на $800 млн., що стало найвищим показником серед всіх учасників ринку. Рішення UBS про припинення надання цієї послуги може вплинути і на інші фінансові установи, які будуть змушені послідувати його прикладу. З моменту початку введення механізму QFII близько 86 фінансових установ отримали право на використання квот приблизно на $16,7 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас