Холодна погода спричинила формування "пробок" у світових торговельних портах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холодна погода спричинила формування "пробок" у світових торговельних портах

528
Холодна погода в Північній півкулі викликала підвищення попиту на сировинні товари, перш за все енергоносії, в багатьох країнах, включаючи Китай. Зростання обороту сировини призвело до утворення "пробок" в провідних торговельних портах світу, пише Financial Times.
Наприклад, в австралійському Далрімпл-Беї судна змушені чекати завантаження вугілля в середньому по 27,5 діб.
За даними Global Ports, в чергах на завантаження в світових портах застрягли 172 судна розміру capesize (найбільші вантажні судна, включаючи нафтові супертанкери), що становить близько п'ятої частини від світового флоту цих суден. Стільки ж складає і частка суден меншого розміру, що потрапили в "пробку".
Близько 35 суден capesize чекають розвантаження в найбільших китайських портах: Цаофейдянь, Бейлунь (місто Нінбо), Циндао.
Як заявив керуючий директор Global Ports Саймон Френсіс, черги в портах близькі до рекордного рівня.
Разом з тим аналітики відзначають, що черги лише стримують падіння вартості фрахту вантажних суден, але не сприяють її зростанню. Світовий торговельний флот за останні півроку поповнили близько 100 суден розміру capesize, що чинить знижувальний тиск на тарифи на вантажоперевезення.
Середня вартість фрахтування судна capesize в п'ятницю склала $42242 на добу в порівнянні з $80 тис. на добу в жовтні минулого року. В той же час вартість фрахту тримається на вищому рівні, ніж передбачали аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас