Китай попросив банки бути обережнішими з кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай попросив банки бути обережнішими з кредитами

Кредит&Депозит
602
Китайський банківський регулятор попросив банки бути обережнішими з кредитуванням цього року, тому що Пекін прагне уникнути прискорення інфляції та перегріву економіки, повідомляє Рейтер.
Комісія з регулювання банківської діяльності Китаю (CBRC) заявила, що банки мають бути впевнені в тому, що їхні кредити доходять до реальної економіки. Крім того, їм необхідно контролювати кредитування галузей промисловості, що забруднюють довкілля, і галузей з надвиробництвом.
Комісія також вимагає, щоб банки спостерігали за сектором нерухомості.
"Банки мають приділяти особливу увагу змінам на ринку нерухомості і суворо здійснювати відповідну кредитну політику, аби підсилити контроль за... кредитуванням сектора нерухомості", - йдеться в заяві CBRC, опублікованій на її сайті.
Комісія також рекомендувала банкам ретельніше контролювати ризики.
На минулому тижні Китай вжив украй серйозний захід для посилення грошово-кредитної політики, підвищивши необхідний коефіцієнт банківського капіталу на 50 базисних пунктів.
Це стало першою зміною вимог з грудня 2008 року, коли цей коефіцієнт був скорочений в прагненні захистити економіку від наслідків світової фінансової кризи.
За матеріалами:
Файненшл Брідж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас