Forbes відібрав у туркомпанії домен forbes.ru і вимагає рекордної компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes відібрав у туркомпанії домен forbes.ru і вимагає рекордної компенсації

958
Журнал Forbes відсудив право на адресу forbes.ru і тепер може отримати найбільшу компенсацію за порушення прав на товарний знак в інтернеті за всю судову практику в Росії.
Арбітражний суд Москви 29 грудня виніс ухвалу за позовом російських видавців журналу - ІД Axel Springer Russia і Forbes Media LLC, згідно з якою туркомпанія "Лендмарк ВІП сервіс" має виплатити їм компенсацію за незаконне використання товарного знаку в доменному імені, йдеться в повідомленні видавничого дому. Якщо рішення не буде оскаржено, виплата складе 300 тисяч доларів (близько 8 млн рублів за поточним курсом ЦБ РФ).
Агентство декілька років використовувало домен forbes.ru для просування новорічних круїзів до Антарктиди, вказуючи на сайті, що англійський натураліст і професор фізики Джеймс Девід Форбес прославився дослідженнями утворення льодовиків.
"Ми назву forbes використовували без злого наміру, - заявив гендиректор "Лендмарк ВІП сервісу" Юрій Галустов. - Журнал відразу подав позов, хоча ми могли б віддати домен і так. Може, попросили б лише компенсувати витрати на підтримку сайту". Рішення про подачу апеляції ще не прийняте, відзначив він.
Позов до "Лендмарк ВІП сервісу" був поданий в серпні, а восени Forbes запропонував агентству врегулювати конфлікт без виплати компенсації, але дістав відмову, стверджує шеф-редактор forbesrussia.ru Григорій Пунанов.
У російського Forbes довго не було інтернет-версії, власний сайт журналу forbesrussia.ru був запущений лише в листопаді 2009 р. Після набрання рішенням законної сили видавець планує перевести сайт на forbes.ru.
Партнера юридичної компанії Salans Віктора Наумова здивувала сума компенсації: "Для справ про доменні імена 8 млн руб. - багато". Це найбільша компенсація в практиці російських судів по даній категорії справ, стверджує партнер юридичної компанії "Іванов, Макаров і партнери" Олексій Іванов, який представляв інтереси позивачів. За його словами, до цього найбільшу компенсацію за порушення прав на товарний знак в доменному імені - 720 тисяч рублів - отримав в червні минулого року німецький виробник товарів для ремонту bauMax AG.
На думку юристів, велика вірогідність, що сума компенсації Forbes в разі оскарження рішення буде змінена - як через її величину, так і через можливу переоцінку доказів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас