AB InBev судиться з жителем Кореї через домен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AB InBev судиться з жителем Кореї через домен

360
Найбільша пивоварна компанія AB InBev намагається відсудити доменне ім'я "abinbev.com" у жителя Південної Кореї. Сунь Вук Юнь зареєстрував доменне ім'я "abinbev.com" незабаром після звістки про злиття бельгійської InBev і американської Anheuser-Bush в 2008 р., в результаті якого утворилася AB InBev.
Сайт, що містить ім'я об'єднаної пивоварної компанії, його власник використовує як сервіс онлайн-знайомств, передає Associated Press.
Юристи AB InBev розраховують, що власник домена буде визнаний кіберсквоттером, і домен буде переданий у власність компанії.
Варто відзначити, що великі компанії дуже часто стають жертвами кіберсквоттингу - реєстрації приватними особами доменних імен, що містять товарні знаки і фірмові найменування. Головна мета кіберсквоттерів, це, як правило, подальший перепродаж імені домена законному власнику авторського права.
Нагадаємо, найбільша пивоварна компанія AB InBev володіє марками пива Stella Artois і Budweiser. Виручка компанії в 2008 році - 16,1 млрд євро, чистий прибуток -1,29 млрд євро. Борг компанії на 2009 рік - 52 млрд дол. Загальносвітовий обсяг проданого AB InBev пива знизився за підсумками року на 0,8 %. На території країн Східної Європи спад склав 6,1 %, лідери зниження - Україна і Росія.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас