Гроші на відновлення Гаїті збиратимуть Білл Клінтон і Джордж Буш-молодший — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на відновлення Гаїті збиратимуть Білл Клінтон і Джордж Буш-молодший

161
Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон оголосили про створення фонду зі збору грошей для потерпілого від руйнівного землетрусу Гаїті, повідомляє РИА "Новости".
"Сполучені Штати починають одну з широких ініціатив в історії. У ці важкі (для Гаїті) дні Америка об'єднується для допомоги країні, що терпить лихо... Президенти Буш і Клінтон допоможуть американцям зробити їх внесок у відновлення, оскільки подолання наслідків катастрофи є спільною справою для всіх нас", - сказав Обама, виступаючи разом з Біллом Клінтоном і Джорджем Бушем в Трояндовому саду Білого дому.
Джордж Буш, який вперше після обрання Обами з'явився на публічному політичному заході, підтвердив важливість надання допомоги Гаїті і відзначив, що найпростіший і найефективніший шлях для простих громадян, що бажають допомогти бідній країні регіону, що втратила загиблими при землетрусі десятки тисяч громадян, - це грошові пожертвування.
"Найефективніший шлях для простих американців - це жертвувати гроші. Ви можете перераховувати їх в спеціальний, створений для допомоги жертвам землетрусу, фонд, сайт якого можете знайти за адресою www.clintonbushhaitifund.org", - сказав 43-й президент США.
В свою чергу Білл Клінтон запевнив американців, що за витратою коштів з цього фонду здійснюватиметься "президентський" контроль, і гроші будуть використані з максимальною ефективністю.
На допомогу Гаїті жертвують гроші держави, великі компанії і "зірки" шоу-бізнесу. Міжнародні організації - МВФ і Світовий Банк - також виділили Гаїті декілька сотень мільйонів доларів допомоги. Приватні особи в США вносять пожертвування через Американський Червоний Хрест. ООН оголосила про необхідність зібрати 562 мільйони доларів для Гаїті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас