Президент Туркменістану зробив кадрові перестановки в кабінеті міністрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Туркменістану зробив кадрові перестановки в кабінеті міністрів

Казна та Політика
205
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов зробив кадрові перестановки у складі уряду.
Про це було оголошено на розширеному засіданні кабінету міністрів за підсумками 2009 р. Так, за матеріалами уряду республіки, міністром залізничного транспорту призначений Розимират Сеїткулієв, що до цього дня працював виконуючим обов'язки керівника даного міністерства. Підписавши відповідний указ, президент Туркменістану доручив новому міністрові приділяти особливу увагу питанням, пов'язаним зі зміцненням матеріально-технічної бази галузі. Міністром будівництва призначений Джумагельди Байрамов, який обіймав раніше посаду заступника міністра промисловості будівельних матеріалів.
Виконувати обов'язки міністра нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменістану тимчасово доручено Байрамгельди Недірову, який обіймав посаду заступника.
Глава держави звільнив з посади міністра текстильної промисловості Ходжамирата Метекова, призначивши на цей пост Айнабат Бабаєву, яка раніше обіймала посаду державного міністра - голову Державної акціонерної корпорації (ДАК) "Туркменхали". Новим головою ДАК "Туркменхали" указом президента призначена Огулхаджат Ішангулієва.
Президент також звільнив з посади голову Державної національної служби (ДНС) "Туркменховаєллари" (Туркменські авіалінії) Гурбаняза Тіркішова у зв'язку з переходом на іншу роботу. Новим головою ДНС "Туркменховаєллари" призначений Батир Какалиєв, який раніше працював генеральним директором авіатранспортного підприємства "Туркменістан" цієї служби.
Колишній міністр будівництва Шамухаммет Дурдилієв став хякимом (мером) Ашгабада.
На пост голови Національного комітету з гідрометеорології при кабінеті міністрів Туркменістану призначений Батир Халлиєв, звільнений з посади заступника голови даного комітету.
На посаду голови правління Державного банку зовнішньоекономічної діяльності Туркменістану призначений Рахимберді Джепбаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас