Чутки про відставку Меркель викликали зниження євро в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чутки про відставку Меркель викликали зниження євро в Азії

Валюта
966
Канцлер Німеччини Ангела Меркель спростувала чутки про те, що вона може піти у відставку, заявивши, що ці спекуляції "абсурдні", повідомляє Reuters.
Чутки викликали зниження євро на азіатських торгах, а валюта залишається під тиском у Європі, тому що бюджетні проблеми в Греції підкреслили слабкість єврозони.
Джерело чуток про відставку поки не відоме, і спостерігачі в Берліні були приголомшені, почувши їх.
"У нас більше немає потреби говорити про абсурдність цієї ідеї", - сказала Меркель на прес-конференції в Берліні.
Меркель також сказала репортерам, що всі держави єврозони мають працювати над скороченням своїх дефіцитів у рамках європейських бюджетних правил, закріплених в Пакті стабільності та зростання.
"Враховуючи те, що дефіцити бюджетів європейських держав різні, кожен мусить, звісно, робити свою роботу. Пакт стабільності та зростання - це наша спільна платформа, але кожен член має сам робити необхідні заходи, і я додам стосовно Греції, що там були зроблені важливі кроки до упорядковування бюджету".
Чутки про відставку виникли після публікації в журналі Time статті про внутрішні політичні проблеми Німеччини.
Тривають суперечки всередині правоцентристської коаліції Меркель з різних питань, включаючи скорочення податків, Афганістан і політику охорони здоров'я, затьмарили початок її другого терміну.
Деякі члени її власної партії Християнських демократів на цьому тижні звинуватили Меркель в тому, що вона не змогла достатньою мірою продемонструвати лідерство.
Опитування, проведене минулого тижня телеканалом ARD, показало, що число людей, які підтримують Меркель, скоротилося на 11 відсоктвоих пунктів у порівнянні з груднем, до 59 відсотків, що стало для неї мінімальним показником з кінця 2006 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас