Угорщина мріє про євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина мріє про євро

Валюта
462
Угорщина може приєднатися до зони євро протягом наступних чотирьох років, якщо новий уряд, сформований після намічених на квітень виборів, залишиться на шляху твердої фіскальної політики, установленої діючим кабінетом, - заявив прем'єр-міністр Угорщини Гордон Байнаі.
Якщо Угорщина як і раніше буде рухатися цим шляхом і ми зможемо зберегти бюджетний дефіцит на такому низькому рівні, то протягом найближчих чотирьох років ми могли б стати першими в регіоні, серед тих країн, які ще не перейшли на євро (Польща, Чехія та Угорщина), - сказав Байнаі в інтерв'ю громадському телевізійному каналу М1.
Включити до порядку денного питання про прийняття євро ми зможемо лише тоді, коли з основних питань буде досягнута політична згода, а саме, яку економічну політику ми повинні підтримувати, - додав Гордон Байнаі.
Зусилля уряду, спрямовані на пом'якшення наслідків кризи і скорочення бюджетного дефіциту, створили додаткові статті прибутків, які протягом найближчих чотирьох років, можуть бути розподілені на скорочення масштабів злиденності та сприяння економічному зростанню, - сказав прем'єр.
Відповідно до останніх опитувань, фінансові ринки очікують введення єдиної європейської валюти в Угорщині в 2014 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас