У Франкфурті конфіскували алмаз вартістю 2,5 мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франкфурті конфіскували алмаз вартістю 2,5 мільйона євро

Кримінал
394
Німецька поліція затримала в аеропорту Франкфурта уродженця Анголи, в якого при обшуку було виявлено необроблений алмаз масою 86,7 карата, повідомляє AFP. Попередня вартість каменя оцінюється в 2,5 мільйона євро. Ім'я затриманого 38-річного чоловіка не уточнюється.
За словами поліцейських, анголець прибув з Намібії. Його затримали в четвер, 14 січня, під час проходження митного контролю. Під час перевірки з'ясувалося, що його віза є підробленою. Пізніше у нього знайшли алмаз. Анголець заявив, що хоче використати коштовний камінь для покупки автомобілів у Португалії. Затриманий також додав, що вартість алмаза складає всього 50 тисяч євро.
При цьому він не зміг надати документи на цей камінь. Представник митниці Ханс-Юрген Шмідт відзначив, що анголець звинувачується в здійсненні низки злочинів, серед яких порушення міжнародних правил, направлених на припинення торгівлі так званими "кривавими алмазами", - каменями, гроші від продажу яких ідуть на фінансування збройних конфліктів в африканських країнах.
Крім цього, ангольця звинувачують у контрабанді і несплаті податку на імпорт, сума якого складає 500 тисяч євро. Доля затриманого вирішуватиметься в п'ятницю увечері. Ханс-Юрген Шмідт відзначив, що алмаз, очевидно, буде конфіскований. Також він додав, що суддя може залишити затриманого під вартою в Німеччині або прийняти рішення про його депортацію до Анголи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас