Соколовський: Штрафні санкції до України за недобір газу в РФ просто відстрочили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський: Штрафні санкції до України за недобір газу в РФ просто відстрочили

Енергетика
1139
"За оперативною інформацією, штрафні санкції в обсязі близько 8 мільярдів доларів на Україну просто відстрочені на час виборів безвідносно до результатів їх завершення. Вони відстрочені в порядку надання допомоги одній з кандидаток в президенти України", - про це розповів представник Президента з міжнародних енергетичних питань Богдан Соколовський, коментуючи інформацію, що РФ не скасовувала газових штрафних санкцій стосовно України.
На уточнююче запитання, коли, на його думку, Росія може пред'явити претензії Україні за недобір газу, співрозмовник агентства відповів: "Всякий раз, поки залишатимуться цінними ці контракти і навіть якщо їх скасують, все одно норма цих вимог залишиться в силі, згідно з міжнародним правом".
Як повідомляло агентство, згідно з додатком №1 до Контракту № КП від 19 січня 2009 року між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і Відкритим акціонерним товариством "Газпром" купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, українська і російська сторони зобов'язалися: "Газпром" - продати, а "Нафтогаз" - прийняти в період з 1 січня 2009 року по 31 грудня 2019 природний газ на умовах DAF в кількості 33,51 млрд куб. м в 2009 році, 33,75 млрд куб.м.в 2010 року, а починаючи з 2011 року - 52 млрд куб.м. щороку і сплатити поставлений газ на умовах чинного контракту.
Згідно з пунктом 4 цього додатку, в разі "протиріччя положень цього Додатку і Контракту діють положення Доповнення, інші умови Контракту залишаються незмінними та обов'язковими для Сторін.
Таким чином, згідно з цим пунктом додатку до газового контракту, інші умови контракту залишаються незмінними, тобто, не йдеться про скасування штрафних санкцій.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас