Microsoft не збирається покидати Китай через тиск на Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft не збирається покидати Китай через тиск на Google

351
Найбільший в світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp не планує покидати Китай, заявив генеральний директор компанії Стів Балмер. Так він прокоментував скандал Google Inc з владою Китаю через кібер-атаки на сервер інтернет-гіганта і цензуру результатів пошуку.
Це означає, що найбільший світовий виробник програмного забезпечення не буде втягуватися в конфлікт між урядом КНР і його конкурентом, незважаючи на широку політичну і громадську підтримку ініціативи Google відмовитися від самоцензури, уточнює Reuters.
Раніше компанія Google пригрозила піти з найбільшого інтернет-ринку в світі через цензуру на результати пошуку і кібер-атаки на електронні поштові скриньки китайських правозахисників, розташовані на її сервері. Окрім Google, від атак з Китаю постраждали сервери понад 20 інших великих компаній, але Балмер говорить, що не має в своєму розпорядженні ніяких доказів замовлених атак на свої сервіси або корпоративні мережі. Глава Microsoft відзначив, що відхід його компанії не допоможе ні Китаю, ні самій компанії.
В той же час Microsoft покладає великі надії на свою пошукову систему Bing в Китаї, що нині займає скромну частку ринку КНР, але може значно зміцнити свої позиції після відходу з країни другого за розміром гравця інтернет-ринку Google.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас