Обама: Уолл-стріт повинна повернути платникам податків 117 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Уолл-стріт повинна повернути платникам податків 117 млрд дол

Казна та Політика
544
Президент США Барак Обама заявив, що Уолл-стріт повинна повернути платникам податків 117 млрд дол., а також піддав банки критиці за "величезні прибутки і непристойні бонуси", повідомляє ВВС.
"Мій обов'язок - повернути все до останнього цента, який належить американцям", - заявив президент. Це рішення прийняте на тлі загального обурення банками, на які покладається відповідальність за фінансову кризу.
Обама зазначив, що повідомлення банків про величезні прибутки і бонуси викликає категоричну негативну реакцію у простих громадян, які забезпечують їх існування.
Податок торкнеться близько 50 банків, активи яких перевищують 50 млрд дол.
Однак у зв'язку з цим наголошується, що банки можуть перекласти ці нові витрати на своїх клієнтів, піднявши ставки із кредитів, які у них беруть компанії, хоча, виплата цього податку і буде розтягнута на 10-12 років.
За рахунок цього податку вдасться повернути частину втрат від антикризової програми TARP, яка обійшлася казні США в 700 млрд дол., виділених на порятунок банків.
Програма TARP була запущена в розпал фінансової кризи 2008-го року, услід за крахом американського інвестиційного банку Lehman Brothers і виділенням багатомільярдного пакету допомоги страховому гігантові American International Group (AIG).
Саме завдяки програмі TARP вдалося запобігти банківській кризі і відновити довіру до банківської системи країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас