Голова ЄЦБ: Греція не покине єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ: Греція не покине єврозону

Казна та Політика
382
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше назвав абсурдним припущення про те, що Греції доведеться залишити зону євро, цитує Reuters голови Центробанку.
На питання про те, наскільки реалістичними, на його думку, є розмови про добровільне або вимушене покидання зони євро Грецією чи будь-якою іншою з 16 країн, які входять до зони, Тріше заявив: "Я не коментую абсурдні гіпотези, ось моя відповідь".
Між тим, він додав, що Греції необхідно виконати велику роботу, не коментуючи при цьому новий план країни щодо скорочення дефіциту бюджету до рівня нижче 3% від ВВП у 2012 р. від поточного рівня 12,7%. Економіка Греції складає близько 2,5-3% від економіки країн, що входять до єврозони, відзначив Тріше.
Членам зони євро, які відчувають особливі труднощі, доведеться вжити "підходящих, зухвалих і сміливих заходів". Низці країн, включаючи Грецію, доведеться провести реформи. У правильному напрямку при цьому рухається Ірландія, якій вдалося пристосувати економіку до нових умов, вживши рішучих заходів, упевнений голова ЄЦБ.
Нагадаємо, довіра інвесторів до Греції знизилася у зв'язку зі зростанням дефіциту бюджету і зниженням кредитних рейтингів, що породило висловлювання низки економістів про те, що країні доведеться в якийсь момент відмовитися від євро, щоб збалансувати економіку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас