Богатирьова взяла участь у Батумській енергетичній конференції щодо постачання енергоносіїв з Каспійського регіону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богатирьова взяла участь у Батумській енергетичній конференції щодо постачання енергоносіїв з Каспійського регіону

Енергетика
84
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова взяла участь у Батумській енергетичній конференції "Розвиток Південного коридору - розвиток постачання енергоносіїв з Каспійського регіону". Про це повідомляє прес-служба РНБО.
Під час виступу секретар РНБО наголосила, що Україна, яка є одним із засновників ініціативи з розвитку багатосторонньої співпраці країн Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського регіону, неухильно відстоює принципи посилення енергетичної безпеки держав-учасниць та Європи в цілому. Необхідно зосередити увагу на зменшенні однобічної залежності споживачів від видобувачів енергоресурсів, що перетворилася на проблему багатостороннього формату.
Пріоритетним проектом у рамках Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору є Євроазіатський нафтотранспортний коридор (ЄАНТК), що займає центральне місце у планах диверсифікації шляхів та джерел постачання нафти на ринки європейських країн. Одним з основних завдань країн-учасниць (України, Польщі, Азербайджану, Грузії, Литви), а також ЄС у цьому контексті є інтеграція нафтотранспортних систем України та Польщі для постачання каспійської нафти трубопроводом "Одеса-Броди-Плоцьк".
Р.Богатирьова констатувала, що за останній час державами-учасниками конференції спільно досягнуто порозуміння та прогресу в реалізації Євроазіатського нафтотранспортного коридору на базі українського нафтопроводу "Одеса-Броди" з продовженням до польського міста Плоцьк, що підтримується Європейською Комісією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас