Банкрутство Japan Airlines вдарить по 1,5 тис. малих підприємств Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкрутство Japan Airlines вдарить по 1,5 тис. малих підприємств Японії

322
Банкрутство Japan Airlines Corp матиме широкий вплив на японський малий бізнес, на який припадає приблизно половина з тих 3 тис. компаній, які працюють безпосередньо з цим авіаперевізником, йдеться в звіті дослідницької фірми Tokyo Shoko Research.
Справу про фінансову неспроможність найбільшого японського авіаперевізника Japаn Airlines 19 січня буде передано до суду. Нинішній президент JAL оголосив про свій відхід з поста. Вже практично вирішено, що протягом трьох років Japan Airlines скоротить понад 15,5 тис. співробітників, тобто близько 30% всього персоналу компанії. Крім того, JAL планує скасувати 16 міжнародних маршрутів.
Tokyo Shoko Research говорить, що малі фірми із оборотом $10 млн. і менше, становлять половину від всіх бізнес-партнерів JAL. Їх число налічує 1,5 тис. На думку експертів, всі ці компанії відчують значний удар в разі банкрутства перевізника у вигляді зниження обсягів продажів. Проте вони не зіткнуться з критичними втратами для себе, бо банкрутство JAL проходитиме за схемою, що гарантує виплату боргів компанії.
Урядові органи Японії гарантують забезпечення кредиту обсягом 600 млрд. єн ($6,5 млрд.), аби авіаперевізник зміг подолати хронічну нестачу готівкових коштів. Фінансова підтримка надійде через державний Японський банк розвитку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас