WEF: Перегрів китайської економіки є основним ризиком для глобального зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WEF: Перегрів китайської економіки є основним ризиком для глобального зростання

737
Китайська економіка перегріта, при цьому існують ризики появи "бульбашок" на фінансових ринках країни, а також збільшується інфляційний тиск, і це є основним ризиком для глобального економічного зростання, йдеться в звіті World Economic Forum (WEF), випущеному напередодні щорічного засідання, яке відбудеться 27-31 січня в Давосі.
Скорочення імпульсу до зростання китайської економіки, що демонструє найвищі темпи підйому в світі, "може негативно позначитися на світових ринках капіталу і сировинних ринках", цитує агентство Bloomberg звіт WEF.
За словами головного економіста Zurich Financial Services Деніела Хофманна, "жорстка посадка" китайської економіки є найбільшим ризиком".
Ціни на житло в Китаї зросли в грудні максимальними темпами за 18 місяців, підтвердивши необхідність прийняття обіцяних урядом країни заходів з обмеження притоку спекулятивного капіталу. На цьому тижні китайський центробанк підвищив норму обов'язкових банківських резервів по депозитах на 50 базисних пунктів вперше з червня 2008 року.
"Китайська економіка перебуває в стані перегріву, - відзначив Д.Хофманн. - Зростання цін на житло в великих містах КНР, таких як Пекін і Шанхай, перевищило 60% в 2009 році".
Фінансова криза зробила глобальну економіку дуже вразливою до подальших загроз, враховуючи значне зростання бюджетних дефіцитів, відзначається в звіті WEF.
"Ми маємо бути готовими до проблем, - йдеться в повідомленні керуючого директора WEF Роберта Грінхілла. - Фінансова криза і рецесія, що послідувала за нею, сприяли створенню обстановки, в якій невирішені проблеми можуть перерости в чергову кризу".
За словами Д.Хофманна, ситуації, в які недавно потрапили Дубаї і Греція, підкреслюють загрози, якими є зростання бюджетних дефіцитів.
"Проблеми Дубаї і Греції є першими попередженнями щодо значних рівнів боргу, - заявив експерт. - Фінансові позиції країн emerging markets значно кращі в порівнянні з розвиненими країнами, бо вони справді вживали заходів для вирішення проблеми дефіциту бюджету, як, наприклад, країни Латинської Америки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас