Дев'ять автомобілів найближчого майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять автомобілів найближчого майбутнього

6989
Цілком конкурентоспроможна за мірками електромобілів модель BMW activeE- літій-іонна батарея дозволяє проїхати 160 км. після 3 годин зарядки.
Авторинок пережив один з найважчих років у своїй історії, безробіття в автомобільній столиці США Детройті становить зараз десятки відсотків, повідомляє Дело.
Та автопром вже приходить до тями. На Детройтському автосалоні NAIAS-2010, який після декількох прес-днів відкривається для широкої публіки в цю суботу, 16 січня, представлено понад 30 прем'єр різної міри новизни. Основна тенденція останніх років - наступ електромобілів - нікуди не поділася: у виставковому Кобо-центрі встановили навіть електроколонку для зарядки дослідних зразків. Але різноманітність електричних і гібридних новинок забезпечують в основному європейські та азіатські виробники, американцям поки не до того.
BMW activeE на електротязі
Експеримент BMW на тему електромобіля, зроблений на основі 1-ї серії, називається activeE. 170-сильний двигун розганяє 4-місцевий автомобіль до 100 км/г за 9 секунд. Літій-іонна батарея дозволяє проїхати 160 км. після 3 годин зарядки. Сповна конкурентоспроможна за мірками електромобілів модель - але до того моменту, коли BMW вийде на електричний ринок (компанія обіцяє зробити це до 2015 року), всього цього буде вже замало.
Mini Beachcomber без дверей
Пікніковий концепт від Mini не має дверей, зате має повний привод, великі колеса і високий кліренс. Ємкість для запасного колеса (непотрібна, оскільки Beachcomber їздить на суцільнолитій гумі) перетворена в сховище для пляжного приладдя. Дах, як і двері, можна швидко встановити, якщо піде дощ. Виробники обіцяють створити на базі концепту серійну модель.
Гібрид Hyundai Blue-Will
Корейський гібрид з 1,6-літровим бензиновим і додатковим електричним двигуном, що працює від літій-полімерного акумулятора (який ніхто, окрім Hyundai, поки не використовує). Дивна форма кузова, як і цілісне днище, мають поліпшити обтічність. Аби зменшити витрату бензину, Hyundai жертвує всім, окрім, зрозуміло, гаджетів. Blue-Will від покришок до фар набитий останніми досягненнями технологічного прогресу: приладова дошка - тачскрін, бортовий комп'ютер забезпечений OLED-дисплеєм, а магнітола - вбудованим Bluetooth.
Volkswagen NCC: 4,5 л на 100 км
Volkswagen збирається вже цього року виробляти гібридний Touareg, а в Детройті представляє гібридне купе - концепт, сповна готовий до виробництва. NCC рухають 148-сильний бензиновий і 20-кіловатний електричний мотори. Витрата - 4,5 л на 100 км., максимальна швидкість - 227 км/год. Зі всіх виставкових концептів цей найпростіше уявити собі на трасі Е95.
Новий Ford Focus: єдиний для всього світу
Новий Ford Focus (седан і 5-дверний хетчбек) примітний вже тим, що це одна з небагатьох прем'єр Детройта, яку точно можна буде побачити в Росії. Хоч би тому, що компанія вирішила нарешті уніфікувати американські та європейські моделі. З 2012 року Focus їздитиме на новому двигуні EcoBoost (об'ємом до 2 л), тоді ж з конвеєра мають зійти і повністю електричні моделі.
Audi e-tron: до сотні за 6 секунд
204-сильний електричний концепт Audi розганяється до 100 км/год менше ніж за 6 секунд. Максимальна швидкість, втім, штучно обмежена 200 км/год (як і в багатьох інших електромобілів). Заряджати автомобіль треба 11 годин через звичайну розетку (або 2 години при високій напрузі на електрозаправці), а запасу ходу вистачає на 250 км. Як тепер прийнято, гальмування використовується для заряджання акумуляторів.
Новий кабріолет Mercedes-Benz E-klasse
Рідкісний бензиновий автомобіль на виставці в Детройті: новий кабріолет Mercedes-Benz E-klasse. Володіє майже звуконепроникним дахом, що складається за 20 секунд на ходу (при швидкості до 40 км/год), спеціальним відбивачем нової конструкції, що знижує турбулентність при їзді з відкритим верхом, і системою підігрівання в районі шиї водія і пасажирів.
GMC Granite - найменший представник марки
Чотириметровий міський автомобіль GMC може стати найменшою машиною в модельному ряду виробника вантажівок і SUV. Двері Granite розкриваються як стулки, без центральної стійки, сидіння швидко складаються, перетворюючи весь простір довкола водія в багажний відсік. Індустріальний зовнішній вигляд оманливий - усередині цілком затишно.
Сhevrolet Aveo RS для молоді
Aveo RS - рестайлінг Aveo, покликаний продати її молодшій аудиторії. Усередині буде 1,4-літровий двигун Ecotec, яким зараз оснащується Chevrolet Cruze. Компанія поки не вирішила, чи пускати машину в серію в найближчому майбутньому. Але в принципі для цього все готове.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас