Російські банки призупинили видачу пільгових автокредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки призупинили видачу пільгових автокредитів

Кредит&Депозит
695
Більшість банків, які беруть участь у державній програмі пільгового автокредитування, зараз припинили видачу позик. Як пишуть "Ведомости", це сталося через те, що в уряді РФ до цих пір не підписали постанову про продовження дії програми на 2010 рік.
За даними видання, кредити точно не видають "Юнікредит банк" і "ВТБ 24" - за словами їх представників, заявки від потенційних позичальників розглядаються, проте рішення про видачу кредитів прийматиметься лише після того, як програму офіційно продовжать. Водночас, банк "Уралсиб" як і раніше видає позики, сподіваючись, що постанова буде прийнята незабаром.
В уряді підтверджують, що постанова про продовження пільгового автокредитування доки не підписана і пояснюють це тим, що проект документа був підготовлений надто пізно. Спочатку банкам пообіцяли прийняти постанову в середині 2010 року, а тепер йдеться вже про кінець січня.
За словами Дмитра Пєскова, прес-секретаря прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, принципове рішення про продовження програми прийняте, а затримка з підписанням документів викликана технічними причинами.
Як зазначають експерти, банки як і раніше можуть видавати пільгові автокредити - компенсувати відсоткову ставку із таких позик уряд продовжить відразу після того, як Путін підпише відповідну постанову. Проте, як зазначає член правління "ВТБ 24" Георгій Горшков, "поки не прийнята постанова, ми не можемо гарантувати клієнтові пільгову ставку".
Нагадаємо, що минулого року в рамках урядової програми пільгового автокредитування планувалося видати 150 тис. позик. Проте в реальності з квітня по грудень включно банки видали всього 71,5 тис. кредитів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас