Лавринович закрив позачергове засідання ВР через відсутність кворуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович закрив позачергове засідання ВР через відсутність кворуму

Казна та Політика
380
Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович закрив позачергове пленарне засідання парламенту через відсутність кворуму.
"Зараз у сесійній залі зареєстрований 221 депутат. Таким чином, зараз Верховна Рада не може приймати рішення... Позачергове пленарне засідання оголошую закритим", - сказав він.
Перед цим фракція БЮТ у повному складі залишила сесійну залу Верховної Ради України.
Нагадаємо, напередодні перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що БЮТ не братиме участі в сьогоднішньому позачерговому засіданні ВР, якщо першим питанням не буде розглянуто проект закону про внесення змін до закону про вибори Президента України.
БЮТ вимагатиме розгляду даного законопроекту у вівторок, 19 січня, заявив нардеп від БЮТ Сергій Міщенко.
Він зазначив, що під час погоджувальної ради, яка відбудеться 18 січня, представники від БЮТ оголосять про свої вимоги. С.Міщенко також сказав, що залишилося трохи часу для проходження всіх процедур, аби Президент підписав його і, аби закон був опублікований до другого туру виборів.
Позачергове засідання ВР було скликане на 13 - 14 січня за ініціативою 163 депутатів від фракції Партії регіонів і 151 - від фракції БЮТ. Вчора на засіданні депутати заслухали виконуючого обов'язки міністра фінансів Ігоря Уманського щодо законопроекту про держбюджет-2010, проте не прийняли жодного рішення.
Чергове засідання ВР відбудеться 19 січня 2010 р. о 10:00.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас