Туреччина до 10 листопада 2010 р. видасть дозвіл на будівництво "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина до 10 листопада 2010 р. видасть дозвіл на будівництво "Південного потоку"

Енергетика
272
Туреччина до 10 листопада 2010 року видасть дозвіл на будівництво газогону "Південний потік" в своїх водах.
Як повідомляє власний кореспондент УНІАН в Росії, про це прем'єр-міністр Росії Володимир Путін сказав сьогодні на спільній прес-конференції в Москві з прем'єр-міністром Туреччини Реджеп Тайіпом Ердоганом.
"У нас є домовленість, що до 10 листопада 2010 року після отримання цих документів уряд Туреччини проведе необхідні оцінки і видасть нам дозвіл на будівництво. Під час сьогоднішніх переговорів пан прем'єр-міністр підтвердив ці наміри уряду Турецької Республіки. Дуже розраховую на те, що ця робота буде завершена так, як планувалося", - сказав Путін.
За його словами робота із "Південного потоку" йде за графіком.
При цьому він подякував Туреччині за дозвіл проводити роботи на дні Чорного моря.
"Екологічна експертиза завершена на 100%. Геологічні і сейсмічні вивчення проводяться найактивнішим чином - вони завершені на 85-90%. Найближчим часом ці дані будуть узагальнені і представлені для оцінки уряду Турецької Республіки", - сказав російський прем'єр.
Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня Туреччина дозволила Росії проведення геологорозвідувальних робіт в своїй винятковій економічній зоні в Чорному морі для реалізації проекту газогону "Південний потік".
В цілях диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу "Газпром" планує будівництво газопроводу через акваторію Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи.
Передбачається, що морська ділянка газопроводу пройде дном Чорного моря від компресорної станції "Берегова" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Його загальна довжина складе близько 900 км., максимальна глибина - більше 2 км.
Потужність морської ділянки "Південного потоку" складе до 63 млрд. куб. м на рік.
Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією і Словенією підписані міжурядові угоди. Планується підписання відповідного документа з Австрією. Одним з цільових ринків для проекту "Південний потік" також є Італія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас