Флешки - слабка ланка в кібервійні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Флешки - слабка ланка в кібервійні

2337
Міністерство національної безпеки (Ministry of National Defense) Південної Кореї заборонить використання флешок на територіях військових баз в країні, повідомляє Лента.ру із посиланням на Defense news. Заборона послідує відразу після заміни систем обміну даними на рішення, яке буде більш захищеним з точки зору безпеки.
За словами представника міністерства, для цих цілей передбачене введення до ладу нового сервера, відповідального за зв'язок його відомства з штабами армії, ВМС і ВПС. На запуск нової системи обміну даними влада готова виділити 2,5 мільйона доларів.
Поки ж, через відсутність зв'язку між внутрішніми військовими мережами і зовнішнім світом, офіційні представники південнокорейських військових сил змушені користуватися USB флеш-драйвами. За даними Командування оборони і безпеки країни (Defense Security Command), в 2009 році ця практика вже призвела до 95 тисяч спроб розкрадання важливої військової інформації.
Рішення міністерства було продиктовано нещодавнім витоком даних стосовно спільних планів південнокорейських і американських військових, викрадених хакером з флешки місцевого офіцера Об'єднаного командування збройних сил (Combined Forces Command).
В липні 2009 року урядові сервери Південної Кореї, так само як і деякі корпоративні комп'ютерні мережі, протягом декількох днів протистояли масованій мережевій атаці. За даними розвідувальних служб країни, за цими спробами могли стояти хакери з Північної Кореї. Відомо, що на озброєнні останньої є спеціальний кіберпідрозділ, що спеціалізується на зломах військових мереж Південної Кореї та США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас