США попереджають про шахраїв, які збирають гроші "для Гаїті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США попереджають про шахраїв, які збирають гроші "для Гаїті"

464
Федеральне бюро розслідувань США просить інтернет-користувачів бути уважнішими і не погоджуватися на отримані електронною поштою пропозиції жертвувати гроші постраждалим від руйнівного землетрусу на Гаїті.
"ФБР закликає всіх, хто отримував по інтернету заклики пожертвувати гроші на користь постраждалих від землетрусу на Гаїті, критично оцінити ці пропозиції і перевірити адресата-одержувача допомоги перед тим, як погоджуватися. Під час останніх катастроф та стихійних лих деякі особи з кримінальними схильностями почали розсилати громадянам листи із закликом пожертвувати гроші, які будуть нібито передані благодійним організаціям або використані на користь постраждалих", - цитує повідомлення РИА Новости.
Як повідомлялося, два землетруси магнітудою 7,0 і 5,9 стались біля берегів Гаїті у вівторок. Ще більше 30 поштовхів магнітудою від 4,5 до 5,7 зафіксовано за останню добу.
Зруйновано багато будівель, у тому числі президентський палац, будівлю штаб-квартири миротворчої місії ООН, офіси, готелі і магазини. Під завалами можуть перебувати сотні і навіть тисячі людей. Президент країни Рене Преваль зазначив, що кількість жертв може скласти від 30 до 50 тисяч. В країні відсутні телефонний зв'язок і подача електроенергії, користуючись дезорганізацією, в містах діють мародери.
Гаїті - найбільш відстала країна Західної півкулі. Показник безробіття - близько 60 відсотків економічно активного населення. 80 відсотків жителів знаходяться за межею бідності.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас