Путін: Глава уряду Туреччини підтвердив домовленості щодо "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Глава уряду Туреччини підтвердив домовленості щодо "Південного потоку"

212
Туреччина підтвердила раніше досягнуті домовленості за проектом газопроводу "Південний потік", заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Під час сьогоднішніх переговорів прем'єр-міністр (Туреччини Реджеп Таїп Ердоган - ред.) підтвердив ці наміри (згідно раніше досягнутим домовленостям - ред.) Турецької Республіки", - заявив В.Путін за підсумками переговорів з Р.Т.Ердоганом у Москві.
В.Путін відзначив, що робота по "Південному потоку" йде за графіком, подякував турецькій стороні за дозвіл на проведення дослідницьких робіт на дні Чорного моря. "Екологічна експертиза завершена на 100%, геологічні й технічні вивчення проводяться найактивнішим чином, вони завершені на 85-90%", - сказав В.Путін.
За його словами, найближчим часом ці дані будуть узагальнені і представлені для оцінки в уряд Туреччини.
"У нас є домовленість, що до 10 листопада 2010 року після отримання цих документів уряд Туреччини проведе необхідні оцінки і видасть нам дозвіл на будівництво", - сказав В.Путін.
В серпні минулого року В.Путін і Р.Ердоган підписали протоколи про співпрацю двох країн в нафтовій і газовій сферах.
У відповідності з цими документами сторони домовилися, зокрема, створити робочу групу, яка вивчить можливості ресурсної бази для нафтопроводу "Самсун-Джейхан" і транспортні параметри цього проекту для постачання нафти з Туреччини на європейські ринки. Очікується, що після завершення будівництва пропускна спроможність даного нафтопроводу завдовжки 555 км. досягне 1,5 млн барелів на добу.
В свою чергу, в протоколі про співпрацю в газовій сфері турецька сторона зобов'язалася надати РФ дозвіл на проведення досліджень за проектом "Південний потік" в своїх територіальних водах. У цьому ж документі були визначені наміри сторін продовжити контракт на постачання російського газу по "західному" маршруту (через Україну, Молдавію, Румунію, Болгарію), дія якого завершується в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас