Під час кризи чиновники винаходять надто екзотичні податки. Зокрема, "податок на незайманість" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час кризи чиновники винаходять надто екзотичні податки. Зокрема, "податок на незайманість"

Казна та Політика
1348
В 2009 році брак коштів у державних бюджетах багатьох країнах світу призвів до того, що чиновники почали винаходити нові податки, деякі з яких виявилися доволі нетрадиційними. У зв'язку з цим газета "Час новин" вирішила скласти список з десяти найбезглуздіших податкових ініціатив 2009 року.
Зокрема, до списку потрапила пропозиція сенатора Гарі Ріда про введення п'ятивідсоткового податку на косметичні процедури для корекції зовнішності, наприклад, на операції з розгладження зморшок або збільшення грудей. Крім того, видання відзначило податок на жир в продуктах харчування, прийнятий парламентом Данії.
Не залишилася без уваги ініціатива президента Латвійського товариства лікарів Петеріса Апініса ввести акциз на сіль і цукор по аналогії з акцизами на тютюн і алкоголь.
Адміністрація острова Мен в 2009 році запропонувала ввести податок на інтернет-піратів, а губернатор штату Нью-Йорк Девід Петерсон заявив, що необхідно ввести податок на купівлю через інтернет фільмів, у тому числі й порнографічного змісту.
Відзначили в "Часі новин" і "податок на незайманість", який довелося заплатити румунській студентці, яка виставила право першої шлюбної ночі на аукціон.
До рейтингу видання увійшли також "податок на небіжчиків", запропонований в Латвії, і податок на стаціонарні телефони (ініціатива уряду Великобританії). В Україні був відзначений "податок з хабарів", з проектом якого виступило місцеве міністерство фінансів.
Потрапила до рейтингу й одна російська ініціатива. В кінці грудня 2009 року губернатор Санкт-Петербургу Валентина Матвієнко запропонувала ввести для туристів, які відвідують місто, "архітектурний" податок.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас