Google готова закрити офіси та сайт у Китаї після хакерської атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google готова закрити офіси та сайт у Китаї після хакерської атаки

1216
Китай може залишитися без найпопулярнішої пошукової інтернет-системи в світі, оскільки Google Inc. готова закрити свої офіси і сайт в країні після "украй витонченої" хакерської атаки на поштовий сервіс компанії, повідомило агентство Bloomberg.
В грудні минулого року хакери спробували отримати доступ до поштових скриньок правозахисників в Китаї, Європі і США. Спочатку вважалося, що напад - справа рук іранських кібертерористів, але після ретельного розслідування співробітники Google дійшли висновку, що атака була проведена з Китаю.
Google має намір відмовитися від цензури результатів пошукової системи, яка є неодмінною умовою уряду Китаю, і провести переговори з китайським урядом про подальші дії. Зокрема, одним з наслідків може стати закриття сайту Google.cn і всіх офісів в Китаї, наголошується в заяві Google.
Чотири роки тому в Google вже були непорозуміння із владою Китаю: компанія тоді запускала свій сайт в країні, і уряд КНР хотів бачити лише цензуровані результати.
За словами аналітиків, відхід Google з країни призведе до зростання популярності Baidu, Tencent і Alibaba - найбільших місцевих сайтів. Baidu, ймовірно, стане безперечним лідером ринку.
Міністерство промисловості та інформаційних технологій і МЗС КНР відмовилися прокоментувати ситуацію.
Кількість користувачів Інтернету в Китаї перевищує все населення США, за даними урядових організацій КНР.
Після заяви Google про можливий відхід з Китаю її акції подешевшали на 1,9% під час електронних торгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас