Українці почали торгувати голосами у Мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали торгувати голосами у Мережі

2433
Деякі українці розміщують в інтернеті оголошення про готовність продати на виборах свій голос і голоси своїх близьких за 300-500 гривень.
Про це із посиланням на інформагентство Reuters повідомляє "Німецька хвиля".
Так, в одному з львівських оголошень його автор зазначає: "Я не вірю в нашу демократію, тому і продаю свій голос на виборах. Можливо, знайду ще декількох осіб, готових це зробити. Відносно ціни - можливий торг".
В іншому оголошенні, автор якого - киянин, говориться: "Мені абсолютно байдуже, хто переможе. Продаю три голоси: два в Києві і один в Білій Церкві. 500 гривень за кожен".
Експерти пояснюють таке явище абсолютною розчарованістю українських виборців в політиках і зневірою.
25-річний Вадим з Києва в телефонному інтерв'ю Reuters розповів, що він отримав вже декілька пропозицій від людей, зацікавлених його інтернет-оголошенням.
"Українська політика мене зовсім не цікавить. Мені все одно, кого оберуть президентом", - говорить він. Разом зі своїми друзями і членами сім'ї Вадим підрахував, що може продати десять голосів, за які він просить по 500 гривень.
СБУ не коментує інтернет-пропозиції, проте в ЦВК сказали, що покупка голосів виборців - незаконна і підлягає кримінальній відповідальності. Проте, за словами співрозмовника комісії, пропонувати свій голос не є порушенням закону.
Разом з тим, вчора центр "Демократичні ініціативи" оприлюднив дані опитування, згідно із яким 72,7% українців не готові продати свій голос за гроші.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас