НБУ просить банки не провокувати валютного ажіотажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить банки не провокувати валютного ажіотажу

Валюта
17661
Національний банк України з метою недопущення дестабілізації курсових очікувань звертає увагу керівників банків на необхідність обачного ставлення до встановлення курсів купівлі і продажу іноземної валюти до гривні при проведенні операцій з клієнтами банків та іншими уповноваженими банками.
Відповідну термінову телеграму за підписом в.о. глави НБУ Анатолія Шаповалова Нацбанк розіслав у вівторок.
"НБУ щодня доводить до відома банків інформацію про середньозважений курс гривні до долара США, що склався за результатами здійснених банками безготівкових операцій, а також середній курс із операцій банків з готівковими доларами США. Ці показники повинні використовуватися як орієнтири при здійсненні операцій із купівлі-продажу вказаної іноземної валюти на наступний робочий день", - наголошується в документі.
"Сподіваємось на розуміння ситуації і адекватні дії з боку керівників банків", - завершує телеграму Шаповалов.
Після досить тривалої стабільності на готівковому і безготівковому валютному ринку з невеликим зміцненням національної валюти, у вівторок курс гривні на безготівковому ринку знизився з 8,035 гривні за долар до 8,08-8,09 гривні за долар.
Як зазначає "Інтерфакс-Україна", на готівковому ринку курс продажу долара до кінця дня вівторка досяг 8,15-8,20 гривень за долар, а з окремих регіонів почали надходити повідомлення про його дефіцит.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас