Кандидат в комісари ЄС з політики сусідства вважає "Східне партнерство" кращим засобом для наближення України до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кандидат в комісари ЄС з політики сусідства вважає "Східне партнерство" кращим засобом для наближення України до ЄС

132
Кандидат в комісари ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Стефан Фюле вважає "Східне партнерство" кращим засобом для наближення України до ЄС. Про це С.Фюле заявив, виступаючи перед депутатами Європарламенту.
"Я думаю, ми мусимо цінувати те, що українці хочуть бути ближче до ЄС, тому що, я думаю, ми хочемо того ж, ми хочемо, аби Україна й інші східноєвропейські країни були ближчі до ЄС. У нас зараз є прекрасний інструмент "Східне партнерство", якому ми поклали початок в Празі в травні минулого року", - сказав кандидат на посаду комісара.
Він відзначив, що сьогодні ЄС готовий запропонувати Україні не лише посилений політичний діалог і угоду про вільну торгівлю, але і здійснювати кроки у сфері забезпечення мобільності громадян.
С.Фюле також відзначив, що стаття 49 угоди ЄС чітко визначає, хто може претендувати на членство в ЄС.
"Чи готова Україна? Ні. Чи є "Східне партнерство" правильним засобом зробити Україну ближче до ЄС? Так. І саме тому я приділятиму свою значну увагу саме цьому питанню", - сказав кандидат на посаду комісара.
Як повідомлялося, 25 листопада Президент Єврокомісії Жозе Баррозу представив кандидатів на посаді комісарів, призначених країнами-членами ЄС, і розподілив між ними повноваження.
11 січня в Європарламенті почалися слухання кандидатів на посади комісарів ЄС, які триватимуть до 19 січня. 26 січня Європарламент планує визначитися стосовно нового складу Комісії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас