У газосховищах Євросоюзу достатньо запасів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У газосховищах Євросоюзу достатньо запасів газу

Енергетика
133
Координаційна група ЄС з газу задоволена станом запасів природного газу в сховищах країн союзу. Вона схвалила здатність газової галузі ЄС забезпечити потреби споживачів у незвичайно холодних погодних умовах. Про це йдеться в комюніке Європейської комісії про перше в цьому році засідання групи, яке відбулося в Брюсселі.
"В світлі виняткової ситуації, що склалася в деяких країнах через незвичайну погоди і умов імпорту, Європейська комісія відзначила, що рівень резервних запасів у сховищах зараз вищий, ніж в той же період минулого року. Вона схвалила здатність європейської газової галузі забезпечити безперебійні постачання всім споживачам", - повідомляється в документі.
На основі імітацій можливих перебоїв у постачаннях газу група розглянула різні сценарії дій, відзначається в комюніке. Координаційна група з газу була створена в 2006 році за рішенням Єврокомісії для забезпечення надійних постачань природного газу в країни ЄС. У цій групі головують представники Єврокомісії, урядів 27 країн ЄС і країн-членів Енергетичного співтовариства (до нього входить низка держав Східної Європи), а також представників газового бізнесу і споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас