Financial Times рекомендує збанкрутувати США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Financial Times рекомендує збанкрутувати США

4621
Сполученим Штатам буде корисно збанкрутувати, вважає видання The Financial Times. Коли Вінні-Пуха запитували, що йому намазати на хліб - мед чи згущене молоко, він відповідав: "І те, і інше!" Настільки ж інфантильно вчиняють американці, вимагаючи одночасно і зниження податків, і підвищення соціальних виплат, і найкрупніший оборонний бюджет у світі, цитує статтю в FT сайт InoPressa.ru.
В результаті США залізають у борги, а реалістичного плану приборкання бюджетного дефіциту в середньостроковий період у них поки немає. Рано чи пізно запахне банкротством. Як не парадоксально, буде краще, якщо криза станеться скоріше, пише FT, посилаючись на досвід Китаю та Індії.
Два грандіозні та благотворні геополітичні явища останніх 30 років - поширення демократії та глобалізації - зумовлені тим, що низка країн виявилися на мілині, вважає газета. Складна економічна ситуація допомогла переконати Горбачова в необхідності перебудови. Перспектива банкротства також оздоровила британську економіку в середині 1970-х і французьку на початку 1980-х.
Для більшості нормальних країн краще виявитися на межі банкрутства, ніж справді впасти в Ніагарський водопад дефолту, розмірковує Financial Times. Атмосфера кризи зміцнює позиції реформаторів в уряді, але дефолт підриває довіру громадян та інвесторів. Якщо Америці пощастить пережити фіскальну кризу, будемо сподіватися, що вона не буде марною, вважає Рехмен.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас