Україна гармонізує систему національних стандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна гармонізує систему національних стандартів

615
Глава Держспоживстандарту Лариса Лосюк заявила, що в Україні протягом 2008-2009 років скасовано понад 3 тисячі радянських ГОСТів. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.
"Ми здійснюємо перегляд і скасування колишніх ГОСТів Радянського Союзу. На сьогоднішній день скасовано 3470 таких стандартів. Але ця робота триває. При формуванні плану стандартизації на 2010 рік ми спрямовували всі міністерства і відомства так, щоб вони включали в План стандартизації випуск тієї продукції, яка буде конкурентоспроможною як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках", - сказала Л.Лосюк сьогодні на урочистій церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу "100 найкращих товарів України в 2009 році".
Крім того, за її словами, за останні два роки Україна гармонізувала 6400 національних стандартів з міжнародними і європейськими вимогами. "Основна робота в цьому напрямі виконана в 2008-2009 роках. Наше відомство робило все, аби забезпечити високу якість і конкурентоспроможність нашої продукції, і основне - захист прав споживачів. Це головні пріоритети нашої діяльності", - відзначила глава Держспоживстандарту.
В той же час Л.Лосюк вважає за необхідне прискорити законодавчий процес щодо регуляції стандартів і сертифікації продукції. "До сьогодні ми не змогли прийняти закони про загальну безпеку продукції і про відповідальність виробника і постачальника за дефектну продукцію. З прийняттям цих законів у нас на новий якісний рівень вийде робота з випуску і продовольчої, і промислової продукції", - вважає вона.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас