США нажилися на кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нажилися на кризі

1121
Федеральна резервна система США зуміла отримати в 2009 році рекордний прибуток у розмірі 45 мільярдів доларів, повідомляє The Washington Post. До цього найкращий результат ФРС показала в 2007 році, коли їй удалося заробити 34,6 мільярда доларів.
Цікаво, що прибуток ФРС виявився більшим, ніж очікувані чисті доходи трьох найбільших американських банків - Bank of America, Goldman Sachs і JP Morgan разом узятих. Настільки значні доходи Федрезерву вдалося отримати за рахунок масової скупки облігацій за низькими цінами, а також короткостроковими кредитами банкам США, які вони повернули з відсотками.
Всі ці кошти ФРС має повернути міністерству фінансів США. Тим часом, високі доходи американського Центробанку показують, що лінія, узята головою ФРС Беном Бернанке, на надактивну підтримку фінансової системи в умовах кризи, виявилася успішною.
При цьому зарплата самого Бернанке, незважаючи на підвищення в 2010 році, залишається порівняно невеликою. Бонуси йому не передбачені, а річний оклад складе всього лише 199,7 тисяч доларів. Це у багато разів менше, ніж заробітки топ-менеджерів банків США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас