Ford і Geely близькі до угоди про права на інтелектуальну власність Volvo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford і Geely близькі до угоди про права на інтелектуальну власність Volvo

301
Американський автовиробник Ford Motor З. близький до укладення договору щодо збереження прав на інтелектуальну власність за своїм брендом Volvo після того, як шведський підрозділ буде проданий китайській Zhejiang Geely Holding Group Co.
"Майже всі невирішені питання були вирішені. Geely отримає доступ до всіх технологій нинішніх моделей, а також тих, які перебувають в процесі розробки, що необхідне Volvo для виконання свого бізнес-плану", - відзначив в інтерв'ю Bloomberg представник Geely Тім Барт.
Серед технологій, права на які Volvo зберегла за собою, називаються розробки екологічних автомобілів разом з розробкою нової трансмісії, відзначили два анонімні джерела, знайомі з перебігом переговорів. При цьому договір про продаж Volvo може бути підписаний вже в наступному місяці.
Виконавчий директор Ford Алан Мулаллі (Alan Mulally) намагається знайти баланс між збереженням шведського бренду на плаву, і при цьому захистити інтелектуальну власність компанії. Зокрема, він планує забезпечити продаж двигунів Volvo впродовж наступних десяти років, що стане вигідною операцією для заводу-виробника в Дірборні, штат Мічіган.
В свою чергу фінансовий директор американської компанії Льюїс Бут (Lewis Booth) відмовився повідомити подробиці обміну технологіями з Geely, яка в жовтні 2009 року була названа керівництвом Ford "переможцем тендеру" на активи Volvo. 23 грудня минулого року Ford повідомив про "істотні комерційні поступки" при продажі Volvo. А напередодні Бут заявив про необхідність "технічної підтримки підприємства доти, доки вони не зможуть розвиватися самостійно, або ж отримати таку підтримку від когось ще". Крім того, Ford потребує Volvo як постачальник дизельних двигунів для транспортних засобів, що виготовляються в Європі.
Geely, згідно з циркулюючою в ЗМІ інформацією, погодилася заплатити за активи шведського автовиробника близько $2 млрд. Ця приватна китайська компанія стала в 2009 році десятим автовиробником КНР за обсягом продажів. Проте незважаючи на заяви американської сторони про готовність віддати Volvo китайцям, Ford залишається відкритим для переговорів про продаж свого підрозділу іншим потенційним покупцям. Про це повідомило шведське ділове Dagens Industri із посиланням на виконавчого директора Volvo Стівена Оделла (Stephen Odell).
"Я знаю, що Ford веде відкриті переговори з іншими потенційними покупцями. Ті, хто говорить про завершення таких переговорів, можуть звернутися безпосередньо до керівництва Ford у будь-який час", - сказав глава шведського підприємства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас