Аукціон пішов з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціон пішов з молотка

762
Інтернет-аукціон Aukro.ua став найбільшим в країні завдяки купівлі свого конкурента - Auktion.ua. Польська група Allegro, що володіє Aukro.ua, викупила контрольний пакет акцій конкурента в "Російських фондів", що купили сервіс всього три роки тому. Двом схожим проектам було складно працювати на невеликому ринку, обсяг якого оцінюється на рівні трохи більше $1 млн, кажуть експерти.
Про об'єднання Auktion.ua і Aukro.ua повідомили в спільному релізі 6 січня. Польська група Allegro, що володіє Aukro.ua, викупила в "Російських фондів" контрольний пакет акцій Auktion.ua, пояснив директор інвестдепартаменту "Російських фондів" Олексій Сємейко. Об'єднання аукціонів пройде на базі Aukro.ua, і з часом Auktion.ua буде закритий, а його користувачі переведені на Aukro.ua. В результаті Aukro.ua стане найбільшим інтернет-аукціоном в Україні з щоденною аудиторією понад 100 тис. користувачів.
MIH Allegro B.V. заснована в 1999 році, володіє інтернет-аукціонами в Польщі, Угорщині, Чехії, Данії, Норвегії, Швейцарії, Україні, загальне число користувачів яких перевищує 10 млн осіб. Сервіс Aukro.ua працює в Україні з початку 2007 року. Auktion.ua працює з 2003 року.
Для "Російських фондів" інвестиції в Auktion.ua, який вони купили в 2007 році, не виправдалися, стверджує джерело, знайоме з деталями оборудки. За його словами, актив був проданий за декілька сотень тисяч доларів, і інвестиції "Російських фондів" не окупилися, хоча покупка Auktion.ua обійшлася компанії в суму, що не перевищує $1 млн.
Ідея об'єднання Auktion.ua і Aukro.ua назріла давно, оскільки більшість користувачів інтернет-аукціонів зареєстровані в обох системах, говорить керівник проекту Auktion.ua Ярослав Максимович. "Двом дуже схожим проектам в такій вузькій ніші було складно вижити", - вважає президент "Інтернет Інвест" (доменний реєстратор imena.ua і хостинг-провайдер mirohost.net) Олександр Ольшанський. За його оцінками, обсяг торгів на інтернет-аукціонах в Україні зараз не перевищує $100 тис. на місяць.
Для порівняння, річний оборот найпопулярнішого інтернет-аукціону eBay складає близько $2 млрд, щоденне число лотів - близько 16 млн шт., а кількість учасників торгів перевищує 250 млн осіб. "У США успіх подібних аукціонів зумовлений можливістю швидкої доставки і простотою оплати. На території колишнього СРСР обидві ці переваги нівелюються", - сказав генеральний директор "Яндекс Україна" Сергій Петренко. За його словами, з операцій на аукціоні компанія стягує всього 1-2% комісій і заробити можна лише при величезному обороті, чого в Україні добитися буде дуже складно.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас