Британські компанії не вірять у кредитні оцінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські компанії не вірять у кредитні оцінки

Кредит&Депозит
226
Багато британських компаній пропускають можливість скоротити витрати і підвищити доступність кредитування, бо недостатньо продуктивно використовують інструменти управління оцінкою власної кредитоспроможності, стверджують експерти некомерційної організації Forum of Private Business (FPB).
Як пише Financial Times, під час опитування, проведеного серед 3,5 тис. членів FPB за замовленням CreditPal, було з'ясовано, що 96% респондентів змогли поліпшити грошові потоки за останні 12 місяців за рахунок жорсткішого підходу до боржників, які протермінуватили виплати, суворішого контролю закупівель і відтермінування виплат постачальникам.
Чверть опитаних компаній домоглася відтермінування податкових платежів у рамках ініціативи Державного управління Великобританії з податкових і митних зборів.
Майже третина компаній вважає перевірку кредитоспроможності контрагентів найбільш ефективним способом управління постачаннями.
Та при цьому лише 8% респондентів активно намагалися поліпшити оцінку власної кредитоспроможності.
Опитування виявило небажання підприємців надавати фінансові дані про свою діяльність стороннім організаціям, перш за все тому, що бізнесмени побоюються зловживань такими даними.
Управлінську звітність готують близько 68% опитаних, проте лише 9% респондентів готові повністю розкрити її своїм партнерам за логістичним ланцюжком.
З посиленням умов кредитування під час фінансової кризи банки все частіше вимагали управлінську звітність, аби прийняти рішення про відкриття нових кредитних ліній. Багато компаній змирилися з такою звітністю як з необхідним злом, але все ще не вважають за потрібне надавати її ширшому колу контрагентів, відзначає FPB.
Підприємці мають зрозуміти, що гарна оцінка кредитоспроможності позитивно впливає на доступність кредитування для компаній, стверджує глава FPB Філ Орфорд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас